THESS ΔΙΑΚΟΠΕΣ;;;

Η πίεση της καθημερινότητας είναι μεγάλη και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη η φασαρία γίνεται ανυπόφορη. Σε πολλούς αρέσει αυτό, αλλά αναμφισβήτα όλοι χρειαζόμαστε μερικές μέρες για να ηρεμήσει και να καθαρίσει, το μυαλό και το σώμα. Υπάρχει λοιπόν ένα μικρό μέρος στην άκρη του Πηλίου που θα σου προσφέρει την αποσυμπίεση που χρειάζεσαι. Είναι ένα μικρό χωριό, με φυσικές ομορφιές, λίγο κόσμο, ελάχιστα αυτοκίνητα και φυσικά τα φημισμένα κρυστάλλινα νερα του Αιγαίου. Πάμε να γνωρίσουμε την Αγία Κυριακή που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα από το Τρίκερι και αποτέλει ιδανικό μέρος για απόδραση από την ζέστη της μεγαλούπολης.

Το ταξίδι μας ξεκινά από το Βόλο. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα περάσεις από πολλά χωριά του Πηλίου, για αυτό μην βιαστείς να φτάσεις στον τελικό προορισμό αλλά απόλαυσε την διαδρομή. Το ταξίδι από Βόλο διαρκεί περίπου δύο ώρες, αλλά σίγουρα κάποιες στάσεις είναι απαραίτητες για ξεκούραση. Γύρω στις εννιά είναι μία καλή ώρα για αναχώρηση για να μην έχει ζέστη στο δρόμο. Έχει στροφές ο δρόμος αλλά ταξιδεύεις πλάι στην θάλασσα και αυτό είναι μαγικό.

IMG_0072

Μία στάση για ξεκούραση μπορεί να γίνει στην Μηλίνα, σαράντα λεπτά πριν φτάσεις στην Αγία Κυριακή, και εκεί μπορείς να φας ένα παγωτό η να πιείς τον καφέ σου δίπλα στην θάλασσα, κοιτώντας τα ήρεμα νερά και τις βαρκούλες που είναι διάσπαρτα τοποθετημένες και σου προσφέρουν μία γαλήνια εικόνα. Μετά το σύντομο διάλειμμα, συνεχίζουμε για τον προορισμό μας.

IMG_0671

Καλό θα είναι να έχεις κλείσει από πριν την διαμονή σου εκεί, σε κάποιον από τους παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και θα σε κάνουν να νιώσεις σαν το σπίτι σου. Οι δρόμοι είναι πλακώστρωτοι και μοιάζει με μικρό νησάκι. Η παραλία βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και τα νερά είναι πεντακάθαρα και δροσερά. Μπαίνοντας στην θάλασσα θα παρατηρήσεις ότι ενώ είσαι μέσα στο νερό βλέπεις ακριβώς απένταντι σου το βουνό και όταν δύει ο ήλιος είναι απλά μαγευτικό το τοπίο. Αφού κάνεις το μπάνιο σου, μία σύντομη βόλτα θα σε χαλαρώσει και θα σε γεμίσει με εικόνες, όμως εκείνη την στιγμή θα ακούσεις το στομάχι σου να παραπονιέται. Κανένα πρόβλημα! Τα παραδοσιακά τσιπουράδικα σου προσφέρουν ολόφρεσκα ψάρια και εξαιρετικής ποιότητας βολιώτικο τσίπουρο. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις τις σπεσιαλιτέ του χωριού, που είναι η αστοκομακαρονάδα και η γαριδομακαρονάδα. Περιττό να αναφέρω ότι και τα τσιπουράδικα είναι πλάι στην θάλασσα και τρώγωντας ο ήχος του κύματος σε παρασέρνει. Το βράδυ μπορείς να πιείς το ποτό σου πλάι στην θάλασσα με jazz μουσική και όχι μόνο.

IMG_0684

Σίγουρα θα ηρεμήσεις, θα χαλαρώσεις, θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και επιστρέφοντας πίσω το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θες να ξαναγυρίσεις. Δεν είναι τυχαίο που η Αγία Κυριακή έχει σταθερούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα μαγευτικό μέρος κρυμμένο στο Πήλιο περιμένει να το εξερευνήσεις. Θα χάσεις αυτή την ευκαιρία;

ΣΟΥΚΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s