Ξεκινησαν δρομολογια τα καραβακια στον Θερμαικο

dc9e231f652301f80ea8e901bd9ec18a_XL
Ελαφρώς αυξημένη είναι η τιμή φέτος για τα καραβάκια που μεταφέρουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης για μπάνιο από το λιμάνι της πόλης προς την Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

Η τιμή αυξήθηκε κατά 50 λεπτά ανά διαδρομή που κάνουν οι επιβάτες. Ο πλοιοκτήτης Αβραάμ Συμεωνίδης αναφέρει πως προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές όσο το δυνατόν χαμηλές γιατί καταλαβαίνουν τις δυσκολίες που έχει ο κόσμος. Πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να κρατήσουμε τη γραμμή αυτή στην πόλη μας. Μία γραμμή που είχε σβήσει παλιά και την κρατάμε επειδή τα έξοδα είναι πάρα πολλά». Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι στα 3,5 ευρώ από 3 που ήταν πέρυσι και για τους μαθητές, φοιτητές και τα Άτομα με Αναπηρία θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο στα 2,50 ευρώ.

Όσο για τον καιρό, ο οποίος πολλές φορές μπορεί να χαλάσει και τα δρομολόγια να αλλάξουν τελευταία στιγμή, γίνονται καθημερινά αναρτήσεις μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook, ενώ καμιά φορά γίνονται και ακυρώσεις μέχρι να στρώσει ο καιρός κάτι το οποίο γίνεται τελευταία στιγμή καθώς «με τον καιρό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πολύ νωρίτερα» αναφέρει ο κος Συμεωνίδης.

Ο κος Συμεωνίδη είπε ότι το περσινό καλοκαίρι τα δύο καραβάκια μετέφεραν σχεδόν 50.000 επιβάτες. Πρόσθεσε: «Φέτος περιμένουμε αύξηση του κόσμου, να μας στηρίξει και η πόλη και οι τουρίστες» , καθώς φέτος περιμένουν να είναι περισσότεροι. Τα καραβάκια είναι γνωστά με τα ονόματα «Άγιος Γεώργιος»  και «Κωνσταντής», ο οποίος φέτος ανακαινίστηκε και χωράει περίπου 180 άτομα. Στο καραβάκι πλέον υπάρχει ανακαινισμένο μπαρ, ειδικός χώρος για τα παιδιά αλλά και ειδικός χώρος θηλασμού, ενώ επιτρέπονται και τα κατοικίδια μαζί με το λουράκι τους.

Μέχρι να μπει ο Ιούλιος τα δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε μία ώρα ενώ από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού τα δρομολόγια θα γίνονται κάθε μισή ώρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τιμή εισιτήριου ανά διαδρομή
Κανονικό: 3,5 ευρώ
Μειωμένο: 2,50 ευρώ

Στοιχεία Επικοινωνίας:

«Κωνσταντής»
Τηλ. 6945971857
email: kostadis@karavakia.com
«Άγιος Γεώργιος»
Τηλ: 6974 800022
Email: agiosgeorgios@karavakia.com

Site: http://www.karavakia.com/en
Facebook: https://www.facebook.com/thessalonikiwaterway/

Χριστίνα Μισιρλή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s