ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή ποδοσφαιρική διοργάνωση έλαβε χώρα το τριήμερο 13-15 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς διεξήχθη το Final Four του 17ου πρωταθλήματος των Αστυνομικών Διευθύνσεων βορείου Ελλάδος. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, η οποία επικράτησε με 2-1 στο μεγάλο τελικό επί της ομάδας της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Ο Αθανάσιος Τσανάκας, εργαζόμενος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας στην προσπάθεια για τη κατάκτηση της πρώτης θέσης στην ξεχωριστή αυτή διοργάνωση.

Ε : Καλησπέρα, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Α : Καλησπέρα, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση!

Ε : Ποιος είναι ο στόχος της διεξαγωγής αυτής της διοργάνωσης;

Α : Η διοργάνωση αυτή έχει ως στόχο την ανάπτυξη αθλητικών δράσεων μέσω της αστυνομίας καθώς και τη γνωριμία με συναδέλφους από Διευθύνσεις άλλων πόλεων. Είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουν κάποια παιδιά ότι αξίζουν τη συμμετοχή στην εθνική ομάδα της Αστυνομίας, η οποία αγωνίζεται με τις αντίστοιχες εθνικές άλλων χωρών στο εξωτερικό.

Ε: Ήταν εύκολο να φτάσετε μέχρι το Final Four και εν τέλει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης;

Α : Η κατάκτηση της πρώτης θέσης ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας 7 μηνών. Στο χρονικό διάστημα αυτό αναμετρηθήκαμε με πολλές καλές ομάδες όπως η περσινή φιναλίστ του θεσμού, Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής καθώς και με την παραδοσιακά καλή ομάδα της Θεσσαλονίκης. Θυσιάσαμε πολλές ώρες από τον ελεύθερο μας χρόνο προκειμένου να παρουσιάσουμε αυτό το αξιόλογο σύνολο και στο τέλος να φτάσουμε στην κατάκτηση του θεσμού.

Ε: Πως μπορέσατε να δημιουργήσετε ένα ομοιογενές και ανταγωνιστικό σύνολο;

Α: Η ομάδα μας αποτελείται από ποδοσφαιριστές 15 διαφορετικών ομάδων των υψηλότερων κατηγοριών του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού Έβρου και Ροδόπης. Η ομοιογένεια αυτή επετεύχθη από τις συχνές προπονήσεις και τα φιλικά που δίναμε από την ημέρα δημιουργίας της ομάδας μέχρι σήμερα.

Ε: Η συγκεκριμένη διοργάνωση κατάφερε να φέρει πιο κοντά τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης σας;

Α : Τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμασταν από πριν μεταξύ μας, όμως αυτή η ομάδα μας έφερε ακόμα πιο κοντά. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουμε μια καλή παρέα, να παίζουμε ο ένας για τον άλλον και να στηρίζουμε τις προσπάθειες των συμπαιχτών μας. Ο προπονητής της ομάδας μας έλεγε χαρακτηριστικά ότι λειτουργούμε σαν να παίζουμε χρόνια μαζί.

Ε: Υπήρχαν θεατές σε αυτά τα παιχνίδια αλλά και γενικότερα σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης μέχρι να φτάσετε εδώ;

Α : Στον τελικό υπήρχαν κάποιοι θεατές, αλλά όχι ο επαρκής αριθμός με βάση τις δικές μας προσδοκίες. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε αφενός η ώρα διεξαγωγής του αγώνα (18.00) όσο και η μικρή διαφήμιση της διοργάνωσης. Στα παιχνίδια που δώσαμε στην Αλεξανδρούπολη η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη και ίσως για αυτό περιμέναμε περισσότερο κόσμο στον τελικό καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνιζόταν στην έδρα της.

Ε : Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος βορείου Ελλάδος θα αναμετρηθείτε με το νικητή του αντίστοιχου πρωταθλήματος στη νότια Ελλάδα;

Α : Στην αντίστοιχη διοργάνωση στη νότια Ελλάδα νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Τροχαίας Αθηνών. Περίπου το Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί ένας αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων, ο οποίος θα αναδείξει το νικητή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αστυνομικών Διευθύνσεων. Ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία αλλά και η πόλη διεξαγωγής του τελικού. Σίγουρα θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ε : Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, συγχαρητήρια και πάλι!

Α : Να είσαι καλά!

Ναπολέων Παπαδόπουλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s