Ο ερυθρος σταυρος διπλα στους πολιτες

unnamed

Για ακόμα μία φορά ο Ερυθρός Σταυρός ήταν στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλονίκης καθώς μοίρασε τρόφιμα μακράς διαρκείας σε περισσότερες από 350 ελληνικές οικογένειες κυρίως στις μονογονεϊκές και πολυμελείς.

ES.jpg

Εκατοντάδες δέματα με τρόφιμα διένεμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σε ευάλωτες οικογένειες από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να τις ενισχύσει για την περίοδο του καλοκαιριού. Ο πρόεδρος περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης Ε.Ε.Σ., Επαμεινώνδας Μολυβάς δήλωσε: «Είναι μία συνδρομή στους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πρόβλημα επισιτιστικό». Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα παραμένει σταθερό «δεν ξέρω αν βελτιώνεται αλλά παραμένει σταθερό ως προς την χορήγηση επισιτιστικής βοήθειας».
Η πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, Κατερίνα Φραγκίδου αναφέρει: «Πρέπει να γίνονται συχνά τέτοιες δράσεις, είναι πολύ σημαντικό. Εμείς από την μεριά μας κατεβαίνουμε συνέχεια από το Κιλκίς για να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια».
Με την βοήθεια των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. περισσότερες από 350 οικογένειες προμηθεύτηκαν τρόφιμα μακράς διαρκείας. Πρόκειται για καταγεγραμμένες μονογονεϊκές και πολυμελείς οικογένειες των οποίων οι ανάγκες έχουν διαπιστωθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού. Η εθελόντρια-νοσηλεύτρια Ε.Ε.Σ., Χρυσούλα Συμεωνίδου αναφέρει: «Το έργο αυτό είναι πολύ δύσκολο αλλά κάνουμε ότι μπορούμε για να μπορέσουν να  πάρουν τρόφιμα όσο πιο πολλές οικογένειες γίνεται». Ο κοινωνικός λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού, Σωτήρης Μουρουδέλης είπε ότι ο Ε.Σ. έκανε και συνεχίζει να κάνει προσπάθειες για να είναι δίπλα στον κόσμο και να του προσφέρει βοήθεια. Ωστόσο, πρόσθεσε: «Κάνουμε ότι μπορούμε για να το μάθει περισσότερος κόσμος ώστε να μας βοηθήσει όποιος μπορεί με τα τρόφιμα και εμείς από την μεριά μας να βοηθήσουμε όποιον έχει ανάγκη».

Την περασμένη χρονιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στήριξε με τρόφιμα περισσότερες από 1.400 μονογονεϊκές και 1.050 πολυμελείς οικογένειες σε όλη την Ελλάδα.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μπορούν να προσέρχονται στο κτίριο του
Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην οδό Κουντουριώτου 10, κατά τις εργάσιμες
ημέρες, από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 531535-6.

Χριστίνα Μισιρλή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s