ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας την 24/05/2017 στην Αθήνα, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπραταν απάτες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με ζημία που ανέρχεται στο 1.800.000 ευρώ.
Συνελήφθησαν συνολικά πέντε άτομα, εκ των οποίων ένας 47χρονος και μια 41χρονη που είναι και αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, καθώς και δύο 51χρονοι και ένας 32 χρονος.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η 41χρονη μαζί με τον 47χρονο, είχαν εταιρεία και προέβαιναν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της σε εικονικές εταιρείες, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο το δημόσιο, καθ’ ότι οι εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται για τα συμφέροντα της αρχικής εταιρείας.


Με την διαδικασία αυτή, οι εικονικές εταιρείες υπερχρεώνονταν με οφειλές από ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στις Δ.Ο.Υ., ενώ εγκαταλείπονταν αδρανείς χωρίς να προβαίνουν σε διακοπή των δραστηριοτήτων τους.
Κατά την διάρκεια των ερευνών που έγιναν στις οικίες και τα γραφεία των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πλήθος εγγράφων και φορολογικών παραστατικών, σφραγίδες από τις οποίες μία με το εντύπωμα Ο.Α.Ε.Δ, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, πέντε φυσίγγια πυροβόλου όπλου κ.ά.
Έχει σχηματισθεί σε βάρος δικογραφία και την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s