star academy : κριτες η κρινοντες ?

Την Τρίτη 29 Μαϊου 2017, το τηλεοπτικό κανάλι Epsilon ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας του με τον Νίκο Καρβέλα, μετά από τον άγριο καβγά on air  του μουσικοσυνθέτη με τον παρουσιαστή του Star Academy Μένιο Φουρθιώτη. Το συμβάν έλαβε χώρα, κατά τη διάρκεια του live. H διαγωνιζόμενη περίμενε να ακούσει με αγωνία τις κριτικές για την ερμηνεία της. Είχαν προηγηθεί και στις προηγούμενες εκπομπές συγκρούσεις μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων, χωρίς όμως να φθάσουν στα άκρα. Μάλιστα σε προηγούμενο live ερειστικός ο Νίκος Καρβέλας, πέταξε τη μαστίχα που μασούσε σε διαγωνιζόμενη επάνω στη σκηνή, μετά από διαφωνία που είχε μαζί της φέρνοντάς σε πολλή δύσκολη θέση την ίδια και φυσικά και όλους τους παρευρισκόμενους.

fourthiotis-karvelas.jpg

Θα έλεγε κανείς ότι άργησαν να τον διώξουν! Η αλλόκοτη συμπεριφορά του και τα ειρωνικά σχόλιά του σε σημείο που να προσβάλλουν την προσωπικότητα των διαγωνιζομένων, ήταν απαράδεκτη και κατακριτέα κατά γενική αποδοχή. Έφθασε σε σημείο να ρωτήσει παίκτη αν έχει σύντροφο ή συντρόφισσα, θέλοντας να τον ωθήσει να κάνει δημόσια γνωστή την σεξουαλική του ταυτότητα. Ωστόσο ο διαγωνιζόμενος ήταν πολύ ευγενικός κι αρνήθηκε ευγενικά να απαντήσει σε μια τόσο προσωπική ερώτηση κι έτσι αποφεύχθηκε μία ακόμη σύγκρουση. Η τελευταία σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο Μένιος Φουρθιώτης ζήτησε από τον σκηνοθέτη να κλείσουν το μικρόφωνο του κριτή γιατί παρεμπόδιζε την διαδικασία της εκπομπής και του του ζήτησε να κρίνει τους διαγωνιζόμενους και μόνο. Για δικτατορία κατηγόρησε στον αέρα τον Φουρθιώτη ο Νίκος Καρβέλας, «αν δεν σας αρέσει να φύγετε, εκεί είναι η πόρτα» ήταν η απάντηση του παρουσιαστή. Ο Νίκος Καρβέλας του απάντησε ότι δεν θα του υποδείξει εκείνος πώς θα κρίνει αυτός τους διαγωνιζομένους και με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια που τον διακρίνει, του τόνισε με τον πιο εξευτελιστικό σχόλιο, ότι δεν ξέρει να μιλάει καν Ελληνικά, Επίσης απευθύνθηκε και στους υπόλοιπους κριτές και τους ρώτησε αν θα πάρουν θέση κι άν ανέχονται αυτήν την δικτατορία.Κανείς τους δεν απάντησε και δεν πήρε το μέρος κανενός. Δεν ήταν τυχαία η σιωπή τους, εφόσον ο Φουρθιώτης είναι στέλεχος του καναλιού..Εδώ δεν μπορούμε να πούμε ότι είχε κι απόλυτο άδικο. Γιατί ο express ανερχόμενος παρουσιαστής συνομιλούσε με έναν πανέξυπνο άνθρωπο, κάποιον που ξέρει να χειρίζεται άριστα την Ελληνική γλώσσα κι έχει πολλή μεγαλύτερη πείρα αλλά και χρόνια εμπειρίας στον χώρο της μουσικής και θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό του.

karvelafr.jpg

Ωστόσο εδώ οι απόψεις διϊστανται. Τί επιδίωκε ο ιδιόρρυθμος κριτής?

Επεδίωκε να αποχωρήσει λόγω της χαμηλής ποιότητας της συγκεκριμένης εκπομπής κι εκφραζόταν συνεχώς με προσβλητικές εκφράσεις και σχόλια, διατηρώντας μια επιθετική στάση και κάνοντας πολύ αυστηρή κριτική? Ή η απομάκρυνσή του ήταν απόφαση της στιγμής κι εν βρασμώ ψυχής του παρουσιαστή του Star Academy Μένιου Φουρθιώτη, μετά την μή αναστρέψιμη προσβολή που δέχτηκε on air κι έτσι μή μπορώντας να καλύψει τίποτα πια, το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να ζητήσει την αποχώρηση του μουσικοσυνθέτη? Υπάρχουν όμως κάποιες φήμες ότι ο κος Καρβέλας και η Άννα Βίσσυ έχουν προεισπράξει ένα αξιοσέβαστο ποσό της αμοιβής τους, γεγονός που καθιστά αδύνατη την οικειοθελή αποχώρησή τους.Έτσι  τώρα με την καταγγελία του συμβολαίου από τη μεριά του καναλιού, δόθηκε η καλύτερη λύση για όλους, διαγωνιζομένους, κριτές και κοινό. Από την άλλη πλευρά όλοι γνώριζαν τον εκρηκτικό χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του κου Καρβέλα κι έπρεπε να τα λάβουν σοβαρά υπόψην πριν γίνει η επιλογή του, γιατί αν κι είναι διάσημος και ταλαντούχος, έχει έναν  ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Από την άλλη ο μουσικοσυνθέτης γνώριζε από την αρχή τους συντελεστές της εκπομπής και σίγουρα θα είχε πάρει μια γεύση από τα μέτρια ταλέντα που συμμετέχουν. Μπορούσε να αρνηθεί, αλλά είναι φανερό ότι τα χρήματα που συμφώνησε για την συμμετοχή του, ήταν αρκετά  ικανοποιητικά. Φθάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είμαστε άξιοι των επιλογών μας.

Θοδωρής Μιχαλόπουλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s