Πολυνεκρη τρομοκρατικη επιθεση σε συναυλια στο Μαντσεστερ

slide_520822_7344796_free.jpg

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 22 Μαϊου μετά το τέλος συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena στην Αγγλία. Ο συναυλιακός χώρος ήταν κατάμεστος. Σχεδόν 20.000 άνθρωποι ήταν εκεί για να δουν από κοντά την Αμερικανίδα τραγουδίστρια. Στους 120 καταγράφηκαν οι τραυματίες, ενώ 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Εκφράζονται φόβοι πως ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ακόμα περισσότερο. Ακαθόριστος παραμένει ο αριθμός των μικρών παιδιών που βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στο Μάντσεστερ. Άγγλος υπήκοος ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπεντί. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βρετανία. Οι γονείς του έφυγαν από τη Λιβύη το 1994 για να ξεφύγουν από το καθεστώς Καντάφι. Σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές ο δράστης της επίθεσης ανατινάχθηκε μετά το τέλος της συναυλίας στο φουαγέ του συναυλιακού χώρου, όπου πωλούνταν t-shirt και άλλο υλικό. Ο αρχηγός της Βρετανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι ο δράστης σκοτώθηκε επί τόπου αφού πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό.
Σάλο, θλίψη και μεγάλη αποδοκιμασία έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η τρομοκρατική επίθεση έγινε σε τόπο όπου βρίσκονταν άτομα νεαρής ηλικίας.
Κι όμως, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ο μακελάρης ήταν Ισλαμιστής?
Το ένδοξο Κοράνιο λέει για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής: «Ο Αλλάχ έχει απαγορέψει να αφαιρείται άδικα ζωή ανθρώπου. Κοράνιο 6:151. Επίσης για τη δεοντολογία του Πολέμου αναφέρει ρητά ότι ακόμα και σε κατάσταση πολέμου, το Ισλάμ έχει θέσει μια ξεκάθαρη γραμμή διάκρισης ανάμεσα στους εμπόλεμους και τους άμαχους ενός εχθρικού κράτους. Όσον αφορά τους άμαχους, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς, τα διδάγματα του Προφήτη είναι τ’ ακόλουθα : «Μη σκοτώσετε ηλικιωμένο, παιδί ή γυναίκα». Το Ισλάμ θεωρεί όλες τις μορφές ζωής ιερές. Το πρώτο και βασικό δικαίωμα του ανθρώπου είναι το δικαίωμα του ζην. «Όποιος αφαιρέσει ζωή κάποιου που δεν αφαίρεσε ζωή ή διέφθειρε την γη είναι σαν να σκοτώνει τον κόσμο όλο. Ωστόσο όπως φαίνεται από τις τρομοκρατικές ενέργειες των οπαδών του ISIS, δεν ακολουθούν τα διδάγματα του Κορανίου αλλά σαν παρακλάδι αιρετικό του Ισλαμισμού
προσδοκούν την πολιτική δικαίωση, με τη δημιουργία Ισλαμικού Κράτους χωρίς να υπάρχει Θρησκευτική βάση στα πεπραγμένα τους.

Πηγές:

http://www.koutipandoras.gr

https://d1.islamhouse.com

Θοδωρής Μιχαλόπουλος

slide_520822_7344812_free.jpg

slide_520822_7344808_free.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s