Ο «ΑΘΛΟΣ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΧΩΛΙΔΗ

Λένε πως οι πιο όμορφες ποδοσφαιρικές ιστορίες γίνονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Μια τέτοια ιστορία έλαβε χώρα φέτος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εθνικό Πυλαίας. Η ομάδα κατάφερε να παραμείνει στην Α κατηγορία, μέσω των αγώνων μπαράζ, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς ενώ στα μισά του πρωταθλήματος είχε μόλις 4. Ο προπονητής και «αρχιτέκτονας» του Εθνικού, Ιορδάνης Χωλίδης, άλλαξε το κλίμα στην ομάδα με την έλευση του σε συνδυασμό με τους ποδοσφαιριστές που «έφερε», κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος(8 νίκες, 4 ισοπαλίες,2 ήττες) και σώζοντας τελικά τη χρονιά μετά από δυο αγώνες μπαράζ με τον Ατρόμητο Αγίου Αντωνίου.

Ε: Κόουτς, καλησπέρα συγχαρητήρια για την παραμονή στην Α κατηγορία. Ποιο ήταν το κλειδί για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία;

Α: Καλησπέρα, το κλειδί για να παραμείνει η ομάδα στην Α κατηγορία ήταν πιστεύω το οικογενειακό κλίμα το οποίο υπήρχε. Οι μεταγραφές μας σε συνδυασμό με τους ποδοσφαιριστές που υπήρχαν ήδη στον Εθνικό Πυλαίας δέσανε πολύ σύντομα. Το μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε η διοίκηση του κ. Στεφάνου Σμυρλάκη, η οποία ήταν κοντά μας ανά πάσα στιγμή. Δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα και επικεντρωθήκαμε αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Νομίζω ότι αυτοί οι παράγοντες ήταν καθοριστικοί.

Ε: Εσείς αναλάβατε την τεχνική ηγεσία του Εθνικού τέλη Δεκεμβρίου. Ποιες ήταν οι προσθήκες που έγιναν;

Α: Όπως ακριβώς το λες είναι! Τέλος Δεκεμβρίου πήγα στην ομάδα. Επέτρεψαν ο Χαλμούκης και ο Σιδέρης και πήραμε τον Καμπουρίδη, τον Στουκογιάννη, τον Ταξίδη, τον Μαρμαρίδη, τον Γεωργούλα και τον Γεωρμπαλιδη. Έμπειροι ποδοσφαιριστές, γιατί στην ομάδα έλειπε νομίζω μόνο η εμπειρία. Με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές λύσαμε το θέμα και ήταν θέμα χρόνου να πετύχουμε την παραμονή μας, αν και ήταν κάτι πολύ δύσκολο.

Ε: Όταν πήγατε στην ομάδα βρισκόσασταν στην τελευταία θέση με μόλις 4 βαθμούς. Πιστεύατε από την πρώτη στιγμή που αναλάβατε την ομάδα ότι θα καταφέρετε να παραμείνετε στην κατηγορία;

Α: Είχαμε 4 βαθμούς, είχε ξεκινήσει ήδη ο δεύτερος γύρος. Το πίστευα ακράδαντα για αυτό και όταν με κάλεσε ο πρόεδρος για να πάω να συζητήσω μαζί τους, πήγα και δέχτηκα αμέσως να αναλάβω την ομάδα.

Ε: Ποιο ήταν το πιο καθοριστικό παιχνίδι μέσα στη χρονιά;

Α: Πιστεύω το πιο καθοριστικό παιχνίδι ήταν με το Πέρα. Εκεί όταν νικήσαμε και το προσπεράσαμε στο βαθμολογικό πίνακα, αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε και την απευθείας παραμονή μας.

Ε: Τι πήγε στραβά στο πρώτο παιχνίδι μπαράζ με τον Ατρόμητο Αγίου Αντωνίου και χάθηκε το πλεονέκτημα έδρας;

Α: Το βασικό είναι ότι μας έλειπε ο ποδοσφαιριστής μας, Ταξίδης, ο οποίος είχε αποβληθεί στο προηγούμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΝΕ. Από εκεί και μετά νομίζω έπαιξε ρόλο και η υπερβολική σιγουριά κατά ένα τρόπο αλλά και το άγχος το οποίο είχαμε όταν προηγήθηκε σχετικά γρήγορα ο Άγιος Αντώνιος. Αυτά ήταν πολύ καθοριστικά για να έρθει αυτό το άσχημο αποτέλεσμα για εμάς.

Ε : Μετά την εξασφάλιση της παραμονής, ποια είναι τα σχέδια σας για τη νέα σεζόν;

Α: Αυτή τη στιγμή ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει. Για εμάς ήταν κάτι το εξωπραγματικό. Πλάνα αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σας πω. Δεν ξέρουμε ακόμη και αν θα παραμείνουμε στον Εθνικό Πυλαίας. Θα περιμένουμε, είναι πολύ νωρίς να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Πιστεύω να προκύψει κάτι καλό. Να ευχηθώ στον Εθνικό Πυλαίας να μην περάσει ξανά αυτές τις άσχημες στιγμές που πέρασε κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ε: Σε ευχαριστώ πολύ κόουτς, συγχαρητήρια και πάλι!

Α: Να είσαι καλά!

Ναπολέων Παπαδόπουλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s