Ο.Α.Σ.Θ. : MY PERSONAL TRAINER

Πως θα ξεχωρίσεις τους Θεσσαλονικείς φέτος το καλοκαίρι;Εύκολα!Από τη γάμπα!Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης που συνεισφέρει εποικοδομητικά και ενεργά στην προσπάθειά μας για ένα fit κορμί για το summer 2017.Δες το και εσύ θετικά λοιπόν,σταμάτα τα παράπονα και ξεκίνα το περπάτημα.Η μέθοδος απλή,αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική!

Εδώ λοιπόν σου έχω ένα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνασης, που αν ξεκινήσεις έστω και από αύριο θα δεις το κορμάκι σου να ιδρώνει και να γραμμώνει ταχύτατα.Φυσικά απαραίτητα πράγματα που χρειάζεσαι μαζί σου είναι ένα καλό αθλητικό παπούτσι και χαλαρά και ανάλαφρα ρούχα,για να είσαι και ο επιμελώς ατημέλητος τύπος,που δε ξέρει τι μπορεί να του προκύψει κατά την διάρκεια της διαδρομής.Και ξεκινάμε!

Αρχικά,σου προτείνω μία μίνι προθέρμανση με κινησούλες στα χέρια, λίγες διατάσεις δηλαδή ενώ περνάς τις διαβάσεις.Ξεκίνα σιγά σιγά με ένα χαλαρό τζόκινγκ και αν η διαδρομή σου περιλαμβάνει και θέα θάλλασας,ακόμη καλύτερα.Ύστερα από ένα τεταρτάκι με εικοσάλεπτο ,κράτα έναν γρήγορο ρυθμό βαδίσματος. Αν πάλι,η διαδρομή σου περιλαμβάνει και τεχνητά εμπόδια,όπως είναι τα διπλοπαρκαρισμένα αμάξια,τα πολλά σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους απορριμάτων ή ακόμη και η πολυκοσμία στα στενά πεζοδρόμια,σου προτείνω την μέθοδο “σταμάτα-ξεκίνα”.Μία μέθοδος αρκετά αποτελεσματική  για όσους θέλουν να χάσουν περιττά κιλάκια. Δύο λεπτά περπάτημα,ένα λεπτό τρέξιμο και πάλι εναλλάξ. Εκεί λοιπόν,που θα βρίσκεις το εμπόδιο ,προσπάθησε να προσπεράσεις με γρήγορο βάδισμα και μετά επιταχύνεις για ένα λεπτό. Πίστεψέ με , μέθοδος έξτρα αποτελεσματική,και από εμένα τσεκαρισμένη προσωπικά!

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σίγουρα δε θα βαρεθείς,αφού θα δεις τόσες πολλές διαφορετικές εικόνες,θα μάθεις στενά και δρόμους που ίσως δε θα διέσχιζες πότε με τα πόδια.Και να θυμάσαι το σημαντικότερο για να μη τα παρατήσεις, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ!Υπάρχουν και άλλοι συνοδοιπόροι και συναθλητές του δρόμου εκεί έξω που θα σου κάνουν παρέα ,γιατί και αυτοί έχουν τον ίδιο personal trainer με εσένα.Στα τελευταία πέντε λεπτά,πριν φτάσεις στον προορισμό σου,ξεκίνησε τις διατάσεις του κλεισίματος,έτσι λίγο για να χαλαρώσουν τα πόδια.Σου προτείνω κάποιο πάρκο ή μια αλάνα.

Ακολούθησε το πρόγραμμα πιστά,καθ’όλη τη διάρκεια που σου επιβάλει ο personal Ο.Α.Σ.Θ.,και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Καλοκαίρι 2017 είμαστε έτοιμοι να σε υποδεχτούμε!

Extra tip : Όσοι έχετε θέματα προσανατολισμού ή δεν έχετε μάθει ακόμη καλά την πόλη μας,μην μου αγχώνεστε!Σε όποιο σημείο και να είστε, κατηφορίστε και θα βρεθείτε Θερμαϊκό!

Τα λέμε σύντομα,

Ξύτσα Έλενα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s