Τι ειναι αραγε αγαπη;

 

αγάπη

Τις τελευταίες μέρες το μόνο που βλέπω και με χαροποίει είναι που βλέπω ανθρώπους αγκαλιά και σκέπτομαι πόσο όμορφος είναι αυτός ο κόσμος γεμάτος με λίγη δόση αγάπης στα σκαριά του.

Είναι τόσο διαφορετικό το συναίσθημα όταν βλέπεις λογής ανθρώπους να αγκαλιάζονται και να χαμογελούν! Νιώθεις ότι μπορείς και εσύ να πάρεις λίγο από τη μαγεία τους και να την βάλεις στη δική σου ζωή, χωρίς πάντα να περιμένεις να σου δώσουν και εσένα το ίδιο. Απλά μαθέ να την παίρνεις μόνος σου και είμαι σίγουρη ότι δεν θα χάσεις με τίποτα. 

Υπάρχουν στιγμές που  κουράζονται και με την πρώτη ευκαιρία τα παρατούν, δεν προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να γίνουν και αυτοί εξίσου καλύτεροι, θεωρούν τα πάντα γύρω τους δεδομένα λες και τίποτα δεν μπορεί να φτιαχτεί. Αναλώνονται σε σχέσεις που δεν βοηθούν κανέναν και δεν φτιάχνουν αυτές που με κάποιο τρόπο θα είχαν αύριο αλλά και μια αρχή για να θυμούνται από που ξεκίνησαν. Είναι άσχημο να βλέπεις να χωρίζουν χωρίς προφανή λόγο, ενώ έχουν άλλους τόσους  να μείνουν. Βλέπεις η αγάπη τους κουράζει και δεν θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν, τους νευριάζει να βλέπουν ανθρώπους χαρούμενους, γιατί πιστεύουν ότι αυτοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και πως όλα θα τους τα φέρει ο θεός στο πιάτο. 

Αν ήταν η αγάπη τόσο εύκολη θα ήμασταν τώρα όλοι με ένα πτυχίο στο χέρι και δεν θα χρειαζόταν να γράφουμε κάποιες αράδες σαν τους φιλόσοφους χωρίς αύριο. Θα ξέραμε τι είναι αγάπη και όλοι στα σπίτια τους θα ήταν χωρίς προφανή λόγο και όλα θα ήταν μια χαρά, πράγμα που δεν γίνετε σχεδόν ποτέ καθώς η αγάπη είναι μια διαρκή μάχη με τον εαυτό σου και με τον σύντροφο που διάλεξες να έχεις δίπλα σου. 

Της Δήμητρα – Ειρήνη Καραμβακάλη

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s