ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛEΩ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟ Σ.Δ.Ο.Ε.

Του Στέλιου Κεραμιτσούδη

 

Σαρανταμία παλετοδεξαμενές χωρητικότητας 1000 λίτρων, οι οποίες περιείχαν πρώτες ύλες για παραγωγή τσικουδιάς, είναι από τα κατασχεθέντα του Σ.Δ.Ο.Ε., μετά από έλεγχο σε αποθήκη που λειτουργούσε ως παράνομο αποστακτήριο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σ.Δ.Ο.Ε., την 9η Μαΐου 2017, προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου του Σ.Δ.Ο.Ε., ύστερα από πληροφορίες που είχε, προχώρησε σε έρευνα, με παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε αποθήκη στην περιοχή Αιγάλεω – Αττικής, η οποία λειτουργούσε με μη νόμιμο τρόπο, ως μονάδα παραγωγής και διακίνησης αλκοολούχων προϊόντων.

Το παράνομο αποστακτήριο, φέρεται να λειτουργεί από το 2016 και η διαθέσιμη ποσότητα που εντόπισαν οι ελεγκτικές αρχές, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες λίτρα. Ορισμένα από τα κατασχεθέντα είναι: Ένας χάλκινος άμβυκας απόστασης πλήρως εγκατεστημένος σε λειτουργία, μεγάλη ποσότητα υλικών συσκευασίας, πρώτες ύλες καύσης pellet και ελαιοπυρήνα και πολλά φορολογικά παραστατικά, στοιχεία και ανεπίσημα βιβλία.

Εικόνα από διαδίκτυο

 

Σε ανακοίνωσή του, ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Σταύρος Θωμαδάκης, επεσήμανε: « Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη κατά του οικονομικού εγκλήματος ». Επιπλέον, τόνισε, ότι το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στα αλκοολούχα προϊόντα που καταναλώνει.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας αλκοολούχου ποτού – τσικουδιάς, καθώς και των ατόμων που εμπλέκονται στην διακίνηση και την παρασκευή τους.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s