Μια υπεροχη βολτα με λεωφορειο του Ο.Α.Σ.Θ

download

Η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται, όπως λέει κι η παροιμία!  Σήμερα ξύπνησα με μια πολύ καλή διάθεση λόγω του ήλιου και ιδιαίτερα λόγω της έλευσης του καλοκαιριού. Σκέφτηκα, να πάω με τα πόδια για μάθημα αλλά μετά άλλαξα γνώμη. ΄Επρεπε να τελειώσω κάποιες δουλειές στο κέντρο και δεν είχα αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Ετοιμάστηκα και πήγα στη στάση της γραμμής Νο 28 των ΣΥΚΕΩΝ. Δεν είναι μόνο που περίμενα μισή ώρα και λεωφορείο και δεν ήρθε, εντελώς τυχαία έμαθα από έναν φιλότιμο περαστικό ότι η γραμμή άλλαξε έκτακτα δρομολόγιο, λόγων έργων φυσικού αερίου. Και φυσικά ήταν αυτονόητο για τον Ο.Α.Σ.Θ. να μην κολλήσουν ανακοινώσεις για το νέο δρομολόγιο στις στάσεις. Ξεκίνησα λοιπόν για την νέα στάση κι ευτυχώς πρόλαβα στο τσαφ το λεωφορείο. Δόξα το Θεό πρόλαβα να στριμωχθώ και να σταθώ στο τελευταίο σκαλοπάτι, ασφαλίζοντας την πλάτη μου στην πόρτα επιβίβασης. Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια. Όταν κατόρθωσα να προχωρήσω και να ανέβω λίγο πιο ψηλά, αισθάνθηκα την στοργή και την αγάπη των συνεπιβατών μου. Μ’ ακουμπούσαν, με πατούσαν, σε απόσταση αναπνοής στιγμή δεν ένοιωσα μοναξιά και παραμελημένος. Παστωμένος όμως? Όσο για αιρκοντίσιον? Ούτε κουβέντα. Α, όλα κι όλα! Δωρεάν σάουνα. ΄Οσο για τις μυρωδιές? ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ! Άσε τί γίνεται και μ’ εκείνα τα απότομα φρεναρίσματα. Να είσαι αναγκασμένος ν’ αντέξεις το βάρος της υπέρβαρης κυρίας που γαντζώνεται επάνω σου για να σωθεί. Και να μην αναφέρω τα ξεχαρβαλωμένα λεωφορεία που βάζουν στις γραμμές  Δυτικής Θεσσαλονίκης? Αν είσαι κάτοικος, απλά κάνεις το σταυρό σου. Και ξαφνικά, ακούγεται ένας περίεργος θόρυβος. Νά ‘τα μας! Τα βρήκαμε τα λεφτά. Παρακαλώ αποβιβαστείτε λέει ο ευγενέστατος οδηγός. ΒΛΑΒΗ! Εκεί μ’ αποτελείωσε το φαινόμενο Ο.Α.Σ.Θ. ή μάλλον όπως σωστά τα λέει το άσμα του Βασίλη Καρρά: “ Φαινόμενο είμαι εγώ, που ακόμα σε αντέχω!”

Ευτυχώς που δεν μου έκλεψαν και κανένα πορτοφόλι. Τυχερός στάθηκα πάλι! ‘Ομως, δεν απελπίζομαι. Σε λίγο θα έχω επιλογή κι άλλου μέσου μαζικής μεταφοράς για να μετακινηθώ.

Θα γίνει το Μετρό και θα πηγαινοέρχομαι σφαίρα από την μια άκρη της πόλης στην άλλη!

 ΒΑΣΙΚΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Θοδωρής Μιχαλόπουλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s