Η αποψη απο εναν σπουδαστη μαγειρικης για την σχολη του

Ο Γιάννης Κιρτίδης είναι 18 χρονών και σπουδάζει σε δημόσιο ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης στο Κιλκίς. Του αρέσει πολύ η μαγειρική αλλά με κάποια πράγματα δεν είναι ικανοποιημένος. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να σταματήσει να ακολουθεί αυτό που πραγματικά θέλει.
1) Πως σκεφτόσουν την σχολή και πως ήταν όταν ήρθες;
Οταν γράφτηκα στην σχολή σκεφτόμουν οτι εδω θα μας μάθουν βασικά πράγματα τα οποια θα μας βοηθήσουν να κάνουμε αυτό το οποιο θέλουμε ποιο εύκολα αλλά όταν πήγα στην σχολή δεν ήταν αυτό που περίμενα. Είχαμε ελλείψεις στις εγκαταστάσεις στα προϊόντα και το μάθημα δεν γινόταν όπως ακριβώς έπρεπε να γίνει.

2) Έβλεπες την μαμα σου και εμπνεύστηκες και γράφτηκες στην σχολή;
Χαχα η μητέρα μου δεν είναι και το καλύτερο πρότυπο μαγείρισσας οπότε όχι δεν ήταν αυτή η έμπνευση . Ο λόγος ο οποίος θέλω να ασχοληθώ με την μαγειρική είναι ότι μου αρέσει να τρώω αρκετά.

3) Ήρθες γιατί είδες τους μάγειρες στην τηλεόραση;

Όχι όχι ασχολήθηκα με την μαγειρικη για τον λόγο τον οποίο προανέφερα και ότι η μαγειρική στην Ελλάδα εχει μέλλον λόγο το ότι είναι τουριστικό επάγγελμα και τα τουριστικά στην Ελλάδα είναι αυτά τα οποία έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση για δουλειά.

4) Τί κουζίνα θα ήθελες να δουλέψεις;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς ώστε να ξέρω ποια θέλω και έχω να μάθω και πάρα πολλά για κάθε μια.

5) Είσαι ευχαριστημένος από την σχολή;

Η αλήθεια να λέγετε, όχι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να λυθούν από την μια μέρα στην άλλη. Αλλά και όταν λυθούν θα είναι πλέον αργά γιατί θα έχω τελειώσει ήδη την σχολή.

 

 

Βασίλης Βαβάκας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s