Επιτυχημενη δικηγορος

Η Κερασιδου Μαρία είναι μια τριαντατριαχρονη δικηγόρος στην Θεσσαλονίκη , είναι ειδικευμένη στον χώρο της με μεγάλες υποθέσεις αλλά και μικρές πέτυχε το όνειρο της και το κυνήγησε και έγινε μια επιτυχημένη δικηγόρος.

1. Είναι δύσκολο επάγγελμα του δικηγόρου;

2. Είναι ένα αρκετά δύσκολο επάγγελμα , πρέπει να έχεις τα κατάλληλα εφόδια , γνώσεις, εμπειρία και πυγμή για άλλες τις υποθέσεις, γιατί μπορεί να έχεις έναν δύσκολο πελάτη μέχρι και ένα εξίσου αξιόλογο δικηγόρο και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσεις.

3. Αγαπάς αυτό που κάνεις η το κάνεις από ανάγκη;

4. Το επάγγελμα που διάλεξα έχει δυσκολίες,άγχος, ακόμη και η συναλλαγή με τον κόσμο είναι δύσκολη, μέχρι και το θέμα της αμοιβής , η επαφή με τον αντίδικο μέχρι και το να εξαρτάσαι από τους άλλους π.χ. δικαστής, αλλά παρά αυτές τις δυσκολίες το αγαπώ και δεν θα το άλλαζα για κανένα άλλο επάγγελμα.

5. Θα ήθελες να έχεις ακολουθήσει άλλη πορεία στην ζωή σου και να κάνεις καριέρα ;

6. Όχι ξεκάθαρα όχι, , αλλά ζηλεύω ορισμένες φορές άλλους συναδέλφους γιατί έχουν κάτι παραπάνω από εμένα . Καλύτερη θέση , καλύτερες υποθέσεις από εμένα λόγο περισσότερου χρόνου που διαθέτουν, αλλά και πάλι δεν θα άλλαζα τίποτα για να δημιουργήσω μια λαμπρή καριέρα στον χώρο αυτό.

7. Έχεις πρόγραμμα στην καθημερινότητα σου, έτσι ώστε να έχεις χρόνο ακόμη και για δυο υποθέσεις μαζί;

8. Το πρόγραμμα είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να συνδυάσω , ειδικά αν έχω δυο υποθέσεις. Φυσικά και μου έχει τύχει να έχω και πάνω από δυο υποθέσεις μαζί ,αλλά όπως είπα αν τα βάλεις όλα σε ένα πρόγραμμα δεν συμπίπτει το ένα με το άλλο και τα κάνεις όλα ταυτόχρονα μαζί, χωρίς εντάσεις από πελάτες η το οτιδήποτε.

9. Ως δικηγόρος πραγματοποίησες αποχή για το ασφαλιστικό και αν ναι τι ήταν αυτό που σε ώθησε να το κάνεις;

10. Είμαστε υποχρεωμένοι από τον σύλλογο μας να την κάνουμε , δεν έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε για το αν θα κάνουμε αποχή η όχι. Είναι μια απόφαση που παίρνεται συλλογικά και πρέπει να τηρείτε συλλογικά , αν σπάσεις την αποχή χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις σε καλούν για πειθαρχικό. Τώρα όσο για το ασφαλιστικό συγκεκριμένα εγώ είμαι υπέρ της αποχής γιατί είναι ένα πολύ βαρύ πλήγμα για τον δικό μας κλάδο το ασφαλιστικό. Δηλαδή υπάρχει ένα 38% των εισφορών , 38% επί του καθαρού κέρδους το οποίο θα αποδίδεται ως ασφαλιστική εισφορά και με ένα μίνιμουμ εισφορών. Δηλαδή αν δεν έχεις καθόλου κέρδος θα πρέπει πάλι να

πληρώσεις κάποιες ασφαλιστικές εισφορές , όποτε είναι παρά πολύ βαρύ αυτό σε συνδυασμό και με όλη την φορολογία .

11.Υπήρξαν η υπάρχουν υποθέσεις που σε δυσκόλεψαν η σε έφεραν ποτέ σε δύσκολη θέση , μέχρι που να αφήσεις την υπόθεση;

12. Το δεύτερο όχι, δεν έτυχε. Όσο αφορά το πρώτο αν είναι κάτι άγνωστου αντικείμενου από το δικό μου, δηλαδή πέρα από τις δίκες μου γνώσεις, γιατί δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα και ούτε να τα κάνεις όλα, έξαρχος βλέπω την υπόθεση , βλέπω αν είναι κάτι που μπορώ να το υποστηρίξω και ανάλογος το αναλαμβάνω η όχι , αλλά αυτό θα το κάνω έξαρχος , δεν έτυχε δηλαδή να πάω στην μέση μιας υποθέσεις και να πω ότι παρακάτω δεν μπορώ να πάω .

13.Θα μπορούσες ποτέ να υπερασπιστείς έναν εγκληματία , ακόμη και αν σου προσέφερε το ιδανικό για σένα ποσό χρημάτων ;

14. Εξαρτάται ποιο είναι το έγκλημα , δηλαδή υπάρχουν οικονομικά εγκλήματα για παράδειγμα μια φοροδιαφυγή στην όποια καλώς η κακός πρέπει να τα υπερασπιζόμαστε, υπάρχουν και αλλά εγκλήματα έγκλημα είναι και μια σωματική βλάβη από αμέλεια εκεί πέρα δεν θα είχα κανένα ηθικό δόλωμα να υπερασπιστώ. Όσο αφορά όμως άλλου είδους εγκλήματα αν για παράδειγμα μιλάμε για βιασμούς η για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά σε καμία περίπτωση δεν θα υπερασπιζόμουν κάτι τέτοιο.

15.Έχεις ασχοληθεί ποτέ με μια υπόθεση που έχει να κάνει με ένα μικρό παΐδι;

16. Δεν έχει τύχει να ασχοληθώ ειδικευμένα με υπόθεση μικρού παιδιού , γιατί τις αποφεύγω, επειδή έχω και εγώ παιδιά και σίγουρα θα με πονέσει η θα με νευριάσει δεν θέλω να ασχοληθώ. Έχω ασχοληθεί με παιδιά σε περίπτωση που ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο και έχει παΐδι η παιδιά, τότε ασχολούμαι.

17.Θα πρότεινες σε νέους α ασχοληθούν με την δικηγορία σύμφωνα με την εμπειρία σου;

18. Είναι καθαρά θέμα βούλησης και κατά ποσό το θέλεις αυτό το επάγγελμα. Αν ακολουθούσης αυτό το επάγγελμα επειδή ήταν πχ ο πατέρας σου δικηγόρος η γιατί σύμφωνα με την οικογένεια σου πρέπει να γίνεις κάτι <<μεγάλο>> η αποτυχία είναι σίγουρη. Εγώ προτείνω ότι ο καθένας πρέπει να ασχοληθεί με αυτό που θέλει , που τον ελκύει , που το έχει μέσα του χωρίς να ακούει την άποψη των άλλων για να έχει μια σίγουρη επιτυχία και το εαυτού του και της δουλειάς που διάλεξε.

 

Πριτσίνα Δήμητρα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s