Ενα καλυτερο μελλον για τους προσφυγες

Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από  τη χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον αφού εκεί που ζούσαν επικρατούσε το χάος.Χωρίς να έχουν άλλη επιλογή ήρθαν στην Ελλάδα με κάποια λίγα χρήματα για να ζήσουν.
 Εδώ ο κόσμος τους αντιμετώπισε ρατσιστικά αφού ρίχνει  πάνω τους όλες τις ευθύνες. Πως αυτοί φταίνε πού έχουν ανεβάσει τα έξοδά μας,που αυτοί ευθύνονται για τις κλεψιές που γίνονται  ακόμη και που στέλνουν τα παιδιά τους στα δικά μας σχολεία.
Πιστεύω πως και αυτά τα παιδιά έχουν το δικαίωμα στη μόρφωση.
Αν βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση τους  δεν θα μας άρεσε να πηγαίναμε σε μια άλλη χώρα και να δεχόμασταν καθημερινά ρατσισμό.
Στο θέμα της παιδείας πρέπει να υπάρχει ισότητα. Θεωρώντας από κάποιους ρατσιστές πως  τα προσφυγόπουλα έχουν αρρώστιες,δεν τους δίνετε η ευκαιρία να μορφωθούν στα σχολεία που πηγαίνουν όλα τα υπόλοιπα παιδιά.
   Οι γονείς δεν θέλουν τα παιδιά τους να είναι στην ίδια τάξη με τα παιδιά των προσφύγων.
Κατά την άποψή μου δείχνουν το κακό παράδειγμα στα παιδιά , αφού δεν φταίνε αυτοί οι άνθρωποι.Ήρθαν να ζήσουν ανάμεσά μας όπως κ εμείς. Έφυγαν από τη χώρα τους μόνοι,κάποιοι χωρίς τις οικογένειές τους για να καταφέρουν να επιζήσουν χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μας κάνουν κακό.
Έχει συμβεί βέβαια κάποιοι από αυτούς να κλέβουν,να μπαίνουν σε μαγαζιά και να παίρνουν τρόφιμα,να μιλάνε άσχημα και να κάνουν φασαρία.Αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί εμείς οι ίδιοι τους αντιμετωπίζουμε ρατσιστικά  χωρίς να προσπαθούμε να τους παρέχουμε έστω μια βοήθεια.Να είμαστε δίπλα τους και να μη μπαίνουμε εμπόδιο στη μάθηση των παιδιών τους.
   Το γεγονός ότι 1.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν τις προσφυγικές καιρικές συνθήκες δίχως θέρμανση είναι τραγικό.Που κοιμούνται εκεί έξω μεγάλοι άνθρωποι αλλά και μικρά παιδιά θα έπρεπε να μας ευαισθητοποιήσει σαν κράτος.Κανείς δεν κάθεται να προσφέρει ένα πιάτο ζεστό φαγητό,μια θέση για εργασία,μόρφωση στα μικρά παιδιά που την έχουν ανάγκη..Ούτε το πιο απλό,μια καλημέρα να τους κάνει να νιώσουν ένας από εμάς.
                                                                                           Πριτσίνα Δήμητρα
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s