ΚΥΝΗΓΙ ΘΥΣΑΥΡΟΥ ΣΤΟ Α.Π.Θ – ReAcTiON

ρρραδαFRFF

Η φοιτητική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του Α.Π.Θ ReAcTiON,το Σάββατο 13 Μαΐου οργανώνει  Κυνήγι Θησαυρού με σκοπό να φέρει τον κόσμο κοντά στην ιστορία και την άσκηση της Χημείας.Μέσα από απλές διαδικασίες ο παίκτης καλείται να καταλάβει χημικούς όρους, να λύσει γρίφους, να κινηθεί στο χώρο και στο χρόνο για να διορθώσει το χρονικό ασυνεχές και να καταφέρει να περάσει από όλους τους σταθμούς-χώρες, μέσα από ένα διαδραστικό  και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων.

Με χώρο διεξαγωγής την πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, οι συμμετέχοντες φοιτητές θα οργανωθούν σε ομάδες για να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, να μάθουν και να διασκεδάσουν. Με έναρξη το Αστεροσκοπείο και κατεύθυνση προς την Πλατεία Χημικού και το Παιδαγωγικό, θα περιηγηθούν στους χώρους του Πανεπιστημίου και με τη βοήθεια των εθελοντών μας θα περνάνε από σταθμούς, θα λύνουν γρίφους και προβλήματα, θα συλλέγουν στοιχεία και θα προχωρούν με στόχο το τελικό έπαθλο!

Το Κυνήγι Θησαυρού χρηματοδοτείται κυρίως από το EYCN (European Young Chemists´ Network) αλλά η βοήθεια (υλική ή οικονομική) είναι ευπρόσδεκτη, καθώς είναι ένα project που απευθύνεται στο μεγαλύτερο κοινό της Θεσσαλονίκης, τους φοιτητές!

Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα το Δεκέμβριο του 2015 και έχει ως στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, για το σκοπό και τη λειτουργία της ομάδας αναφέρονται οι παρακάτω στόχοι:

Επιστημονικοί στόχοι:

-Η δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη μας. Αυτά στοχεύουμε να υλοποιήσουμε μέσω ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, επισκέψεις σε βιομηχανίες και αδερφοποίηση με αντίστοιχες ομάδες πανεπιστημίων του εσωτερικού και εξωτερικού.

Κοινωνικοί στόχοι:

-Ενημέρωση του κοινού μέσω διαφόρων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.

Υπεύθυνος Project: Παναγιώτης Παρασκάκης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6946945200

E-mail: reactionauth@gmail.com

Εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/984407064996416/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s