“πεσμενη” η κινητικοτητα στην αγορα της καβαλας

ΈΈντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους περισσότερους καταστηματάρχες της αγοράς της Καβάλας καθώς η κινητικότητα έχει αυξηθεί ελάχιστα τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας παρά τις, κατά γενική ομολογία, καλύτερες τιμές συγκριτικά με τη περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Ιδιαίτερα απογοητευμένοι εμφανίζονται οι περισσότεροι καταστηματάρχες της αγοράς της Καβάλας σχετικά με τον τζίρο στα καταστήματά τους τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Η πλειοψηφία υποστηρίζει πως η κίνηση είναι μειωμένη συγκριτικά με τη περσινή αντίστοιχη περίοδο και δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου με τη κινητικότητα πριν από το Πάσχα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ιδιοκτήτη συνοικιακού κρεοπωλείου της Καβάλας, Κωνσταντίνου Πατσουλίδη: “Τα πράγματα είναι χειρότερο σε σχέση με πέρσι! Στα κρεοπωλεία η κρίση φαίνεται στο γεγονός πως όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότεροι παίρνουν φθηνά κρέατα αμφίβολης ποιότητας και προέλευσης από τα σούπερ μάρκετ. Τόσα χρόνια περιμέναμε το Πάσχα για να πουλήσουμε αλλά φέτος είναι σαν να μην έχουν έρθει γιορτές”. Βέβαια παρά τη μειωμένη κινητικότητα των πρώτων ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας υπάρχουν και ορισμένοι καταστηματάρχες που δηλώνουν αισιόδοξοι για βελτίωση της κατάστασης και αύξηση της κίνησης στα καταστήματα. Η ιδιοκτήτρια καταστήματος λευκών ειδών, Δήμητρα Κουλαξίζη, ανέφερε: “Περιμένουμε να περάσει το Πάσχα ώστε να κάνουμε αποτίμηση. Ως τώρα δεν πάμε καλά αλλά είμαστε αισιόδοξοι!”

Από την πλευρά τους οι περισσότεροι καταναλωτές αν και δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις μειωμένες συγκριτικά με πέρσι τιμές στα καταστήματα δύσκολα προχωρούν σε αγορές και αν το κάνουν είναι μόνο για τα απαραίτητα. Η οικονομική κρίση φαίνεται να επηρεάζει όλο και περισσότερους καταναλωτές καθώς ακόμα και την εορταστική περίοδο του Πάσχα οι αγορές είναι περιορισμένες και συγκεκριμένες. Ενδεικτική είναι η δήλωση του 43χρόνου ασφαλιστή, Νίκου Τσανάκα :“Οι ιδιοκτήτες κάνουν ότι μπορούν στο θέμα των τιμών! Αλλά πλέον τα πράγματα είμαι δύσκολα για όλους, δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες αγορές”.

Τέλος, να σημειωθεί πως τα καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 13.00 έως τις 19.00 ενώ το Μεγάλο Σάββατο το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 09.00 έως τις 15.00.

Ρεπορτάζ : Ναπολέων Παπαδόπουλος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s