ΠΟΛΛΕΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ, ΓΙΑ ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ!

Του Στέλιου Κεραμιτσούδη

 

Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν δημοφιλή μέρη στην Ελλάδα, από Έλληνες τουρίστες, για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες και υπεύθυνους ενοικιαζόμενων δωματίων.
Η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Εύβοια, είναι μέρη που κατατάσσονται υψηλά στις κρατήσεις εσωτερικού. Ο Κωνσταντίνος Κουράκος, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: « Κρατήσεις υπάρχουν, κυρίως εσωτερικού. Οι προορισμοί αφορούν την Κέρκυρα, την Ρόδο, την Σαντορίνη και την Εύβοια ».
Οι τιμές στα ταξιδιωτικά πακέτα είναι προσιτές και διαμορφωμένες ανάλογα με τον προορισμό.
Συγκεκριμένα, για ενοικίαση ενός διαμερίσματος στην Κέρκυρα χωρίς διατροφή, το κόστος ενοικίασης ξεκινάει από 50€ και άνω: « Για εμάς που προσφέρουμε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, χωρίς διατροφή, οι τιμές ξεκινούν από 50€ και άνω », δήλωσε ο Φαίδων Μήλιος, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων.
Στο ίδιο νησί, οι κρατήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα, έγιναν από Έλληνες εσωτερικού και εξωτερικού κυρίως από τις 13 Απριλίου και μετά.

Αυτό που προσελκύει τους τουρίστες να επισκεφθούν την Κέρκυρα τις πασχαλινές περιόδους, είναι το ξεχωριστό είδος εορτασμού, με πολύ θέαμα και έθιμα, ανέφερε ο Φαίδων Μήλιος.
Χαρακτηριστικό, είναι το έθιμο με τις στάμνες και τα νερά, τα τραγούδια, οι παρελάσεις ,καθώς και οι πολλές φιλαρμονικές ορχήστρες που βγαίνουν την Κυριακή των Βαΐων και την Μ.Παρασκευή.
Να σημειωθεί, ότι πέρυσι, την πασχαλινή περίοδο στην Κέρκυρα και τη Σκιάθο, τα ξενοδοχεία είχαν μεγάλη πληρότητα από τουρίστες, ενώ στην Χαλκιδική η κίνηση ήταν μειωμένη κατά τουλάχιστον 10% . Στην Πιερία και την Θάσο είχαν σημειωθεί «μπαράζ» ακυρώσεων στις κρατήσεις, κυρίως από Βαλκάνιους.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s