Ο ΘΥΤΗΣ Ή ΤΟ ΘΥΜΑ;

Όλοι λένε πως στο θέμα του βιασμού φταίει πάντα το θύμα και όχι ο θύτης,αφόυ το θύμα προκαλεί Φορώντας κοντά ρούχα και περπατώντας σε σκοτεινά σοκάκια αργά το βράδυ.
Βιασμός δεν είναι μόνο το στερεότυπο που όλοι έχουμε στο νου μας,ότι έρχεται ένας άγνωστος σε ένα στενό δρομάκι ή σε ένα σοκάκι αργά τη νύχτα και επιτίθεται σε μια κοπέλα που περπατάει μοναχή.Τυγχάνει και αυτό καμιά φορά,αλλά το ίδιο συχνό φαινόμενο είναι ο Βιασμός από κάποιο πρόσωπο που μας Είναι είδη γνωστό είτε αυτό είναι ένας καλός μας φίλος,είτε κάποιος γνωστός,είτε ακόμη και συγγενής.
Όταν ο βιαστής  έχει βάλει στο “μάτι” το θύμα αυτό που θέλει θα το πάρει.Δεν θα περιμένει πότε η κοπέλα θα πάει σε ένα απόμερο μέρος για να την ακολουθήσει αλλά θα βρει τη κατάλληλη στιγμή Οπουδήποτε.
Ακόμη και αν κατά τη διάρκεια του βιασμού η κοπέλα βίωσε απόλαυση ούτε και τότε αλλάζει Οτιδήποτε.Η απόλαυση είναι μια φυσιολογική αντίδραση του σώματος.
Άλλωστε θύματα βιασμόυ δεν πέφτουν μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άντρες.Στη προκειμένη περίπτωση , μαθαίνουμε ότι δεν φταίει το ντύσιμο και η νύχτα αλλά η αρρώστια που έχουν αυτοί οι άνθρωποι που κυκλοφορούν ελεύθεροι εκεί έξω.
Κατά την άποψή μου το πρόβλημα είναι στον βιαστή,ο οποίος δεν μπορεί να ελένξει αυτά που κάνει ή ακόμη και όταν το ελένχει και το κάνει για την απόλαυση.
Καλό είναι να έχουμε το νου μας στα άτομα που είναι γύρω μας και μας δείχνουν κάποια σημάδια για το τί μπορεί να μας συμβεί ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το ότιδήποτε.

 

 

Δήμητρα Πριτσινα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s