Το μεγαλύτερο τούνελ από βιβλία στη Σαγκάη !

ΤΟΥΝΕΛ

Τo σχεδιαστικό στούντιο με έδρα τη Σαγκάη, χρησιμοποίησε δάπεδο με μαύρο καθρέφτη και τοξωτά ράφια για να δημιουργήσει ένα τούνελ από βιβλία μέσα σε ένα κινέζικο βιβλιοπωλείο.

Τα ράφια φτάνουν μέχρι την οροφή του διαδρόμου του βιβλιοπωλείου και αντανακλώνται από το πάτωμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τις ιδιότητες του νερού.

«Στο παρελθόν, καθοδηγούμενοι από το νερό, πολλοί λόγιοι και ποιητές επισκέφτηκαν και συγκεντρώθηκαν εδώ», ανάφερε το XL-Muse. «Οι γέφυρες χρησιμοποιούνται για να είναι ο κατευθυντήριος παράγοντας του πολιτισμού και του εμπορίου και αντιπροσωπεύουν το δεσμό που θέλει να δημιουργήσει το βιβλιοπωλείο ανάμεσα στους ανθρώπους και τα βιβλία».

Το κατάστημα στο Yangzhou είναι η τελευταία δημιουργία του XL-Muse για τον εκδοτικό οίκο Zhongshuge . Το στούντιο πριν λίγο καιρό είχε δημιουργήσει μια οβάλ αίθουσα ανάγνωσης με κλιμακωτά ράφια για ένα υποκατάστημα στην περιοχή.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΟΥΝΕΛ2.jpg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s