Δημοφιλής καφετέριες προσφέρουν έκπτωση αν πας με το…. ποτήρι σου !

ΚΑΦΕΣ.jpg

Δύο μεγάλες αλυσίδες καφετεριών θα προσφέρουν εκπτώσεις στους πελάτες που θα φέρουν μαζί τους το… φλιτζάνι τους, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα απορρίμματα από τα πλαστικά και τα χαρτονένια κύπελλα μιας χρήσης, βοηθώντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δύο εταιρείες έλαβαν αυτήν την απόφαση μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν από ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος που ζητούν από τις καφετέριες να δώσουν προτεραιότητα στην ανακύκλωση.

Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου 2,5 δισεκατομμύρια χάρτινα ποτηράκια πετιούνται στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη Βρετανία και τα περισσότερα από αυτά δεν ανακυκλώνονται.

Για να γιορτάσουν την «Εβδομάδα του Καφέ» στο Ηνωμένο Βασίλειο, η αλυσίδα σαντουιτσάδικων Pret A Manger και τα γαλλικά αρτοποιεία Paul υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν καλύτερες τιμές στους πελάτες που θα παραγγείλουν κάποιο ζεστό ρόφημα και θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποτήρι για να το πιουν.Οι πελάτες του Pret θα έχουν έκπτωση 25 πένες σε οποιοδήποτε κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή του Λονδίνου ενώ η νέα περιβαλλοντική πολιτική του αρτοποιείου, που αποκαλείται «Το Paul Νοιάζεται», θα ανταμείβει με έκπτωση 10 πενών τους πελάτες της σε όλα τα καταστήματά του στη χώρα.

Η αλυσίδα Starbucks προσφέρει πάντως ήδη έκπτωση στους πελάτες που φέρνουν μαζί τους το φλιτζάνι τους.

Στην «Εβδομάδα του Καφέ», που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, τα καταστήματα που συμμετέχουν συγκεντρώνουν χρήματα για το «Σχέδιο Καταρράκτης», μια πρωτοβουλία για την παροχή καθαρού νερού στις κοινότητες όπου καλλιεργείται καφές σε όλον τον κόσμο.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s