ΘΕΛΕΙΣ ΦΙΛΟ; ΠΑΡΕ ΣΚΥΛΟ!

 

Στις μέρες μας, η παρουσία του σκύλου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του bioathens.com, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι άνθρωποι που έχουν ένα κατοικίδιο, όπως ένα σκύλο, είναι συνήθως πιο υγιείς και χαρούμενοι από αυτούς που δεν έχουν.

Ειδικότερα, ένας σκύλος μπορεί να προσφέρει συντροφικότητα και φύλαξη στον άνθρωπο, αν φυσικά και ο άνθρωπος του φέρεται σωστά και του προσφέρει αγάπη και στοργή. Οι περισσότεροι από εμάς είναι ιδιοκτήτες ενός, ή περισσότερων σκύλων, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα εφόδια όπως είναι το φαγητό, η στέγη και φυσικά τα εμβόλια, τα οποία είναι αναγκαία για τη δική τους, αλλά και τη δική μας προστασία.

17760457_1839775706039986_1075227304_n
Enter a caption

Καθημερινά αφιερώνουμε αρκετό χρόνο για να παίξουμε μαζί τους, ή ακόμα για να τα βγάλουμε βόλτα στο πλησιέστερο πάρκο της περιοχής. Ωστόσο, αρκετά σημαντική είναι και η εκπαίδευσή τους, η οποία παίζει πρωταρχικό ρόλο ώστε να μπορούν να είναι υπάκουοι σε ορισμένους απαραίτητους κανόνες και εντολές.

Ο σκύλος λοιπόν εντάσσεται, κατά κάποιο τρόπο, στη ζωή του ανθρώπου και έτσι ο άνθρωπος με το σκύλο ‘’δένονται’’ συναισθηματικά. Σε πολλές περιπτώσεις, ο σκύλος δε θεωρείται άδικα ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, αφού πολλοί είναι οι ηλικιωμένοι οι οποίοι επιλέγουν ένα σκύλο για να τους κρατά συντροφιά, καθώς και πολλά ζευγάρια τα οποία δεν ευτύχησαν να τεκνοποιήσουν.

Γι’ αυτό λοιπόν αν θέλεις φίλο…πάρε σκύλο!

Βάσω Παπαδοπούλου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s