Στη Ροτοντα η τριτη συναντηση του δικτυου της UNESCO

17760332_636233679899953_1785834618_n

Από το μνημείο της Ροτόντας ξεκίνησε χθες η ετήσια ενακτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού δικτύου της UNESCO.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία-Κόλλια Τσαρουχά, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις και άλλα σημαντικά πρόσωπα.
Την έναρξη της εκδήλωσης έκαναν η πρόεδρος της Ελληνικής επιτροπής για την UNESCO, Αικατερίνη Τζιτζικώστα και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής UNESCO, Eric Falt.
Ακολούθησε η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Έλλης Πασπαλά στη Ροτόντα, η οποία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Στη συνέχεια, η Λυδία Κονιόρδου υποδέχτηκε τον κόσμο και εξέφρασε την χαρά της που η τρίτη συνάντηση έγινε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης είπε: «Βλέπουμε ότι η ευαισθητοποίηση στο θέμα της πολιτιστικής κληρονομιάς αυξάνεται παρά την κρίση».
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο πολιτισμικός τουρισμός θα αυξηθεί στην Μακεδονία περισσότερο και από τον κλασσικό τουρισμό. Πρόσθεσε ως στόχο να μπει η Αμφίπολη στον κατάλογο των μνημείων της  UNESCO.
Να σημειωθεί ότι η συνάντηση θα κρατήσει ως τις 5 Απριλίου με 70 υψηλόβαθμα στελέχη των Εθνικών Επιτροπών της UNESCO 40 χωρών της Ευρώπης.

Μισιρλή Χριστίνα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s