ΠΟΡΝΕΙΑ: ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ

freshmeatΠορνεία είναι η συστηματική παροχή σεξουαλικών υπηρεσιών έναντι χρηματικού ποσού. Το άτομο που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες ονομάζεται ‘’ εκδιδόμενο’’. Οι γυναίκες κυριαρχούν σ αυτό το επάγγελμα και οι οροί που χρησιμοποιούνται για να τις χαρακτηρίζουν είναι ‘ιερόδουλες’ ή αλλιώς ‘πόρνες ‘. Η πορνεία θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα επαγγέλματα στον κόσμο. Το επάγγελμα αυτό, στην Ελλάδα, δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα εφόσον γίνεται με την συναίνεση της γυναικάς ή του άνδρα που εκδίδεται. Είναι θλιβερό όμως σε μια εξελιγμένη κοινωνία να υπάρχουν ακόμη γυναίκες οι όποιες συντηρούν τον εαυτό τους ,κάποιες φορές ακόμη και τα παιδιά τους με αυτού του είδους το επάγγελμα. Πουλούν το σώμα τους για να έχουν ένα κομμάτι ψωμί. Για να ζήσουν! Τι γίνεται όμως πραγματικά στην Ελλάδα στον κλάδο αυτόν και για ποιον λόγο οι ελληνίδες στρέφονται προς αυτό το επάγγελμα ;
Συμφώνα με μελέτη οι ελληνίδες είναι αυτές που κυριαρχούν στον χώρο της πορνείας με ποσοστό 80%, ενώ το σεξ που προσφέρεται στην Ελλάδα είναι από τα φτηνότερα ολόκληρης της Ευρώπης. Μόνο στην Αθηνά υπάρχουν 6,500 πορνικές θέσεις που εκδίδονται 12,000 γυναίκες. Ταυτόχρονα στην υπόλοιπη Ελλάδα το ποσοστό φτάνει στις 6,500. Συμφώνα με το εθνικό κέντρο κοινωνικών ερευνών (ΕΚΚΕ) τα ποσοστά της πορνείας στην χωρά μας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, κατά 150%. Κύριο λόγο αποτέλεσε η οικονομικής κρίση. Παλαιοτέρα οι ελληνίδες γυναίκες έβρισκαν άλλες δουλείες. Τώρα με την ανεργία στραφήκαν προς αυτό το επάγγελμα για να συντηρηθούν και αυτές και οι οικογένειες τους (όποιες είχαν), με νόμιμο ή αντίθετα με παράνομο τρόπο. Επιπλέον από τις 17,000 εκδιδόμενες γυναίκες το 2012 ο αριθμός αυξήθηκε μέχρι σήμερα και φτάνει στις 18,500. Ποιος φταίει που έφτασαν εδώ τα πράγματα. Οι γυναίκες ωθούνται σ αυτό το επάγγελμα ηθελημένα ή τις ‘αναγκάζει’ η κοινωνία μας; Ίσως τελικά να έχουν και οι δυο μεριές μερίδιο ευθύνης.
Οι γυναίκες πρέπει να αντιληφτούν ότι το σώμα τους είναι κάτι μοναδικό και δεν έχει το δικαίωμα να το μεταχειρίζεται ο καθένας όπως θέλει. Χρησιμοποιούν τα σώματα τους για να βγάλουν χρήματα. Να φάνε, πιούν. Αλλιώς πως θα ζήσουν; μα πόσο απαράδεκτο να το επιτρέπει αυτό η κοινωνία μας. Μια κοινωνία εξελιγμένη και καλά. Γυναίκες με παιδιά να βγαίνουν στο ‘κλαρί’ για ένα κομμάτι ψωμί. Κανένα συναίσθημα, καμιά ντροπή. Η γυναίκα σταματά να σέβεται ότι πολυτιμότερο της έχει προσφέρει η φύση και το χρησιμοποίει για έναν μόνο σκοπό. Αναγκαστική απόλαυση, αναγκαστική διέγερση για μια από τις πιο όμορφες πράξεις με ανθρώπους που τις βλέπουν σαν μηχανές του σεξ και μετά γελούν μαζί τους . Κράτος δώσε μια αξιοπρεπή δουλειά σ αυτές τις γυναίκες που δεν έχουν να θρέψουν τα παιδιά τους αλλά ούτε τους ίδιους τους εαυτούς. «Μερικές γυναίκες το κάνουν για να φάνε μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς επειδή πεινάνε» λέει στους London Times ο Γρηγόρης Λάζος, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, που συντόνισε την διάρκειας τριών ετών μελέτη. «Άλλες [το κάνουν] για να πληρώσουν φόρους, λογαριασμούς, έκτακτα έξοδα ή για τη δόση τους [ναρκωτικά]» προσθέτει.
Οι γυναίκες οφείλουν να σέβονται το σώμα τους. Να το θεωρούν κάτι μοναδικό, να είναι υπερήφανες γι αυτό που τους προσέφερε η φύση και να μην το ντροπιάζουν με αυτού του είδους την μεταχείριση. Αδικούν το ίδιο τους τον εαυτό και τον μειώνουν ταυτόχρονα. Το κράτος από την μεριά του θα πρέπει να αναλογιστεί κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις και να βοηθήσει αυτές τις γυναίκες για να μην ωθούνται σ αυτόν τον δρόμο. Είμαστε μια εξελιγμένη κοινωνία και δεν πρέπει να αψηφούμε αυτές τις καταστάσεις.

ΛΙΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s