ΒΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, Η ΟΧΙ..;

31431443

Όπως γνωρίζουμε, ο βιασμός είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί ιδιαίτερα τη διεθνή κοινότητα. Ειδικότερα, συνολικά τον προηγούμενο χρόνο καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές της χώρας μας, ένας βιασμός κάθε τρεις ημέρες και μία απόπειρα την εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του theTOC. gr. Δικαιολογείται όμως ποτέ, η πράξη αυτή του βιαστή ; 

Σε έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής επιτροπής, το 27% των Ευρωπαίων αποδέχονται τον βιασμό υπό ορισμένες συνθήκες, ενώ το ποσοστό των Ελλήνων που συμμερίζονται την άποψη αυτήν φθάνει στο 32%. Τι είναι όμως αυτό που τους κάνει να το πιστεύουν;

Αρχικά, το ενδεχόμενο το θύμα να είναι ντυμένο προκλητικά και περπατάει μόνη μέσα στη νύχτα, όπως αναφέρεται και στην έρευνα, είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να δικαιολογηθεί ένας βιασμός. Παρ’ όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να παίξει κανένα ρόλο. Ο καθένας μπορεί να κάνει επιλογές στο ντύσιμο του, χωρίς να τον εμποδίσει κανένας, και αντίστοιχα να περπατάει μόνος τη νύχτα κάποιος από το δρόμο που επιθυμεί.

Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος που υποστηρίζεται από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , είναι το ενδεχόμενο το θύμα να είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους. Φυσικά , και το να είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους το θύμα είναι κάτι που συνέβη με δική του συνείδηση πρωτοβουλία και θέληση κυρίως! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο βιαστής θα έπρεπε να διαπράξει το έγκλημα του βιασμού.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η πράξη του βιαστή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία απολύτως περίπτωση, παρόλο που μεγάλο ποσοστό, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, υποστηρίζει τον βιασμό υπό κάποιες προϋποθέσεις.

Βάσω Παπαδοπούλου

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s