Πασχαλινό ταξιδι με προορισμό την Κέρκυρα


Ωραίο γραφικό μέρος για οικονομικές και όμορφες διακοπές γιαν να γεμίσεις με πολλές ευχάριστες στιγμές την περίοδο των διακοπών. Οι Κερκυραίοι την ορθόδοξη εορτή την ονομάζουν Λαμπρή ή Λαμπριά λόγω της λαμπρότητας της ημέρας. Μετά απο σαράντα μέρες νηστείας και αποχής από κάθε είδους γλέντι, έρχεται η μέρα των απολαύσεων.

Όπως κάθε μέρος έτσι και αυτό έχει τα δικά του έθιμα. Οι εκδηλώσεις του Κερκυραικού Πάσχα αρχίζει στις 11:00 το πρωί και διαρκεί όλη την μέρα. Στις 11:00 το πρωί γίνεται η λιτάνευση του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, μια λιτανεία που τελείται από το 1630 σε ανάμνηση της απαλλαγής του νησιού από τη θανατηφόρο επιδημία της πανώλης, που το 1629 θέρισε τους Κερκυραίους. Η λιτανεία αυτή είναι η πιο μεγάλη σε διαδρομή και περιφέρεται κατά μήκος της νοητής γραμμής των παλαιών Ενετικών τειχών της πόλης, με αρκετές στάσεις για δεήσεις.
 Το πρόγραμμα δεν είναι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα για την Κυριακή. Το τι κάνουν όλη την μεγάλη εβδομάδα πώς προετημάζονται και τα ψώνια τα οποία πραγματοποιούν για να περάσουν μία ωραία Κυριακή.
 Όσον αφορά τώρα την κουζίνα και τα φαγητά της Κέρκυρας τα οποία είναι ιδιαίτερα και όσοι έχουν πάει έχουν μείνει ικανοποιημένοι απο την τοπική κουζίνα που έχει. Όπως για παράδειγμα το σοφρίτο, το μπουρδέτο, τους ‘ποπλέτες’ και το κερκυραϊκό παστίτσιο όπως και πολλά γλυκά: μάντολες, πασταφλόρες, καραμέλια, φουγάτσες , τζαλέτια, μπιανκέτα(μικρά αμυγδαλωτά με φλούδα μανταρινιού) και ροζάδα. Αυτά αν κάποιος πάει την δεύτερη εβδομάδα του Πάσχα, αλλιώς υπάρχουν τα νηστίσιμα φαγητά μέχρι την Κυριακή.
 Για βόλτες επίσης υπάρχουν πολλές καφετέριες αλλά αν κάποιος δεν θέλει να κάτσει για καφέ και να θέλει να περπατήσει είναι ωραία. Οι θάλασσες είναι εξίσου πολύ ωραίες και αξίζει να πάει κάποιος για ένα πρωινό μπανάκι και το μεσημέρι να πάει σε κάποια από τις ταβέρνες που κάθεσαι να φας με την θάλασσα ακριβώς απέναντι σου.
 Όμορφος προορισμός με πολλά ενδιαφέροντα πράγματα,με ωραία μέρη για να επισκεφτεί κανείς και ιδανικό για χαλαρό περπάτημα είναι η πλατεία Λιστών ή το παλάτι Αχίλλειον. Φυσικά όταν βρεθείς εκεί θα δεις ότι υπάρχουν μέρη που περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Ζαλίδας Στέλιος

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s