Ουκρανία-Ρωσία, νέα αφορμή για εντάσεις.

Νέες αντιδράσεις προκαλούνται ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία με αφορμή αυτή τη φορά τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision. Η Ουκρανία ενδέχεται να απαγορεύσει την είσοδο στην εκπρόσωπο της Μόσχας, την 28χρονη Γούλια Σαμοΐλοβα, μετά τις αναφορές ότι η τραγουδίστρια επισκέφθηκε την Κριμαία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου αυτής από τη Ρωσία.
Οι εντάσεις στις δυο χώρες ξεκίνησαν το 2014 ως επακόλουθο της Ουκρανικής επανάστασης κατά την οποία ανατράπηκε η κυβέρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Και ενώ τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχουν «ηρεμήσει τα πνεύματα» μεταξύ τους , το γεγονός αυτό δίνει αφορμή για μια ακόμα διαφορά και διαμάχη μεταξύ των χωρών.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την περσινή νίκη της Ουκρανίας στον διαγωνισμό οι εκπρόσωποι της είχαν ανακοινώσει πως κατά τη διάρκεια της Ουκρανικής διοργάνωσης θα απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα σε μερικούς Ρώσους καλλιτέχνες ‘’αντι-Ουκρανούς’’ όπως τους χαρακτήρισαν.
Έτσι και η Ρωσίδα τραγουδίστρια μάλλον θα έχει την ίδια μοίρα  μετά την αποκάλυψη πως  είχε  τραγουδήσει σε συναυλία στην περιοχή της Κριμαίας. Σύμφωνα με την Ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU)  η Ουκρανία διατηρεί το δικαίωμα να απαγορεύει την είσοδο σε πολίτες που έχουν επισκεφθεί την Κριμαία (μετά την προσάρτησή της) χωρίς να έχουν λάβει άδεια από το Κίεβο.
Ωστόσο οι εκπρόσωποι της Ρωσίας διαψεύδουν πως ο στόχος τους ήταν να προκαλέσουν την Ουκρανία και αντιδρούν με την απόφασή της κατηγορώντας την για πολιτικοποίηση του θέματος.
Θεοδοσίου Κατερίνα

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s